Slalom dag 8

Igår var det dag 8 i Chase’s indlæring af slalom, med susan garrets 2×2 metode.
Det var så også første gang hun kom på 4 pinde på linje! SÅ sej hun er.

De næste par gange skal der sættes et spring inden slalom så hun lære at tilpasse fart mv. ligeledes skal jeg også lave forskellige handlinger, bevæge mig i forskellige retninger, og lege sprællemand osv, måske ikke bogstavelig talt, men hun skal stresses lidt efter lidt, og skal fortsat gøre det hun bliver bedt om, uanset hvordan jeg gebærder mig.

Og inden længe skal hun have 4 pinde mere på nogle meter fra de første, som så gradvist sættes tættere på de første 4, så hun “pludselig” tager 8 slalom pinde, uden tøven. Samme når hun skal fra 8 til 12, og så er der indlært en fuld slalom, er ret vild med metoden.
Den fungere på en selvstændig, kvik og hurtig hund. Jeg kan ihvertfald se at denne metode ikke ville passe til min border blanding Merci, det er hun ikke egnet til, ikke at hun er dum, det er hun ikke, men hun er lidt mere opgivende hvis ikke det blir rigtigt første gang. Men til Chase er denne metode perfekt, frem for allén som jeg har brugt il Merci, der vil det blive alt for vildt til Chase.

Det skal nok blive godt, hun er en kvik hund.